Aflossingsregeling coronabelastingschulden versoepeld

Heeft u als ondernemer tijdens de LIV 2022 coronapandemie uitstel van betaling voor belastingschulden aangevraagd en gekregen? U zult dan vanaf 1 oktober 2022 de opgebouwde belastingschuld in 60 maanden moeten gaan aflossen. Daarover ontvangt u bericht van de Belastingdienst.

In de kern gezonde ondernemingen kunnen problemen ervaren bij het aflossen van de belastingschuld. Daarom heeft het kabinet op 2 punten het aflossingsbeleid versoepeld. Het wordt voor u mogelijk om de vastgestelde maandbedragen per In de kern gezonde ondernemingen kunnen problemen ervaren bij het aflossen van de belastingschuld. Daarom heeft het kabinet op 2 punten het aflossingsbeleid versoepeld.

Aflossingsregeling coronabelastingschulden versoepeld

Incidentele betaalpauze

Het wordt voor u mogelijk om de vastgestelde maandbedragen per kwartaal te gaan voldoen. En ondernemers met sterk wisselende omzet door seizoensinvloeden kunnen gebruik maken van een incidentele betaalpauze. Als u in aanmerking wilt komen voor deze versoepelingen, moet u daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de Belastingdienst. Raadpleeg hierover uw adviseur.

Let op: Sinds 1 juli jl. is de invorderingsrente verhoogd van 0,01% naar 1%. Deze rente gaat de komende tijd stapsgewijs omhoog naar 4% vanaf 1 januari 2024.

Heeft u coronabelastingschulden?

Meer weten over 'coronabelastingschulden' of heeft u belastingschulden i.r.t. de coronapandemie? Neem contact met ons op voor advies.

VLR accountants
Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel
IJsseldijk 460
2921 BD
T 0180 - 51 82 77
info@vlraccountants.nl

Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel
Abelenlaan 4
2935 SB
T 0180 - 68 12 68
info@vlraccountants.nl