“Bijsturen, opschakelen of gas erbij: samen met VLR houd ik mijn groeiende bedrijf op de rit”

Ga er maar aan staan. Een autobedrijf openen in tijden van economische crisis en dan ook nog eens een flinke groei doormaken. Jeroen Kik, eigenaar van Autocentrum Krimpenerwaard, kreeg het voor elkaar. En nog altijd timmert hij stevig aan de weg. VLR Accountants is vanaf het begin betrokken bij deze groeiende onderneming, en is daar maar wat trots op.

Waarom worden Ferrari ’s bij verkoop zo mooi op de foto gezet, en waarom gebeurt dat niet bij een Ford Fiësta? Die vraag ligt ten grondslag aan het succes van Autocentrum Krimpenerwaard. Toen Jeroen in 2016 een oude Peugeot showroom huurde en zo’n twintig auto’s te koop aanbood, had hij één doel: prijsvechter in de markt worden, maar dan wel met de kwaliteit en service van autodealers in het hogere segment. “Alles draait om de presentatie van de auto en de benadering van je klant”, vertelt hij. “Als klanten een afspraak bij ons hebben, krijgen zij een warm en persoonlijk welkom. De auto staat gepoetst bij de ingang van de showroom, klaar voor de proefrit. Dit alles vraagt de nodige voorbereiding, maar het werpt wel zijn vruchten af.”

Hecht team

Een jaar nadat hij gestart was, kocht Jeroen een eigen pand. Vanaf dat moment ging het snel. Binnen de kortste keren verkocht hij meer dan veertig auto’s in drie dagen. Die lijn zet zich nog altijd voort. Op een gemiddelde zaterdag komen er zo’n tweehonderd mensen naar de showroom. “Dit alles krijg ik natuurlijk niet in mijn eentje voor elkaar”, benadrukt Jeroen. “Op zaterdagen lopen we meestal met tien medewerkers rond. In totaal bestaat ons team uit zestien mannen en vrouwen. En niet te vergeten Mayce, onze bedrijfshond die bij zowel medewerkers als klanten zeer geliefd is. Iedereen doet waar hij of zij goed in is, en iedereen is bij ons even belangrijk. We zijn er voor elkaar en we gaan met z’n allen voor succes. Na zo’n drukke zaterdag drinken we vaak nog wat en draaien we ‘We are the champions’. Dat geeft ons teamgevoel goed weer.”

Ondernemen zonder zorgen

Op de vraag of hij VLR ook tot zijn team rekent, antwoordt Jeroen: “Ja, VLR is mijn vertrouwensbasis. De mensen van VLR denken vanaf dag één met me mee. Ze controleren de boekhouding en ze verzorgen de loonadministratie, de kwartaal- en jaarcijfers en de vennootschapsbelasting. Zien ze iets wat niet klopt, dan trekken ze aan de bel.” Jaco Spruyt, partner bij VLR, voegt toe: “Jeroen wil zonder zorgen ondernemen. Zijn administratie en boekhouding moeten kloppen en hij wil, zoals hij dat zelf zegt, geen gezeur met de Belastingdienst. Daar zorgen wij voor. Wij doen waar wij goed in zijn, zodat hij zich volledig kan richten op zijn team en de verkoop van auto’s.” Elk half jaar gaan Jeroen en Jaco met elkaar om tafel om de resultaten te bespreken. Wat is er allemaal gebeurd? Wat gaat goed? Wat kan beter? “Voor mij zijn deze gesprekken heel belangrijk”, aldus Jeroen. “Ik houd het overzicht en kan, als dat nodig is, snel bijsturen, opschakelen of extra gas geven.”

Focus, lef en hard werken

“Ondernemen draait om focus”, vervolgt Jeroen. “Oftewel: waar sta je voor, waar wil je naartoe en hoe kom je daar. Zo ben ik in 2016 begonnen en zo onderneem ik nog steeds. Ik laat me niet afremmen door angst en ben heel realistisch. Zo wist ik dat starten in crisistijd in mijn voordeel kon werken. Ik sorteerde voor op de goede jaren die na de crisis zouden volgen. Bijvoorbeeld door auto’s in te kopen op het moment dat anderen juist wilden verkopen.” Jaco: “Zien wat er in de markt gebeurt en daarop inspelen, ook dát is ondernemen. Jeroen heeft daar een neus voor. Hij kent de markt, ziet kansen en pakt die ook. Daar is lef voor nodig, maar het is ook hard werken. Daar weet Jeroen alles van.” 

Groei managen

Een van de kansen die Jeroen zag, was het bieden van een totaalaanbod voor klanten. Naast zijn autobedrijf startte hij in 2022 nog twee bedrijven op: de leasemaatschappij CarLease Nederland en het onderhouds- en reparatiebedrijf De Autowerkplaats BV. “Zo blijf ik altijd bezig om mijn onderneming te verbeteren en mijn klanten nog completer van dienst te zijn”, zegt Jeroen. “Dat neemt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo moet ik ruimte creëren voor mijn nieuwe bedrijven, ik moet mijn team uitbreiden en daar goede mensen voor vinden, en ik moet zorgen dat mijn kwaliteit en service op het gewenste niveau blijven.” Jaco: “De onderneming van Jeroen is in korte tijd uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf. Dit heeft onder meer tot gevolg dat hij de bedrijfsprocessen niet allemaal zelf meer kan controleren. Die moeten in de bedrijfsvoering geïmplementeerd worden. Wij hebben geholpen met de inrichting van deze processen, onder meer met inzet van software. Jeroen en zijn collega’s hebben nu veel meer inzicht in wat er gebeurt. Zij zien bijvoorbeeld in één oogopslag wat een auto kost voordat ie verkocht wordt.”

Vertrouwen

Jaco vervolgt: “We helpen Jeroen niet alleen bij het managen van zijn groei. We ondersteunen hem ook bij het mogelijk maken van groei. We bespreken de scenario’s met elkaar door en kijken welk scenario het beste past bij de plannen en mogelijkheden van Autocentrum Krimpenerwaard. Dit soort gesprekken zijn met Jeroen heel prettig. Hij is enthousiast en ik ben onder de indruk van wat hij allemaal voor elkaar krijgt.” Ook Jeroen is te spreken over de samenwerking met VLR: “Jaco en zijn collega’s zijn erg professioneel en voelen tegelijkertijd als familie. Ik kan altijd bij ze terecht. Dat geeft mij veel rust en zekerheid.” Jaco: “Wij krijgen het volledige vertrouwen van Jeroen en daar zij wij oprecht trots op.”

Meer weten over Autocentrum Krimpenerwaard?

Lees verder op de site

Bekijk meer reviews

Advies

DTA Hydraulics

“VLR is op financieel en fiscaal gebied onze drijvende kracht”
Bekijk deze review
Audit

Cube

“Met het vaste controleteam van VLR lopen audits gesmeerd”
Bekijk deze review
Bekijk alle reviews

Kennismaken?

VLR accountants ondersteunt al ruim 75 jaar ondernemers en bedrijven. Van starters en ZZP'ers tot Mkb'ers en grote ondernemingen. Vanuit onze vestigingen in Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel bedienen we een groot aantal organisaties in de ondernemende regio Krimpenerwaard, maar ook ver daarbuiten. Samenwerken vermenigvuldigt het resultaat. U brengt uw vakkennis, wij onze expertise op het gebied van administratieve dienstverlening, audits en advies. Wij zijn betrokken en staan vanaf de eerste handdruk klaar om u te voorzien van advies. Dat voelt vertrouwd!

Neem contact op of mail ons voor een concrete vraag of voor een vrijblijvende kennismaking.
Wij nemen graag de tijd voor u!

Mail Jaco
Jaco Spruyt AA RB
Partner