Fiscaal, financieel en bedrijfskundig advies

Met de resultaten van uw financiële en salarisadministratie stellen we uw jaarrekening samen. Dat is meteen het moment om alles nog een keer te controleren en te analyseren. Niet alleen om te voldoen aan alle wettelijke regels, maar ook om optimaal inzage te krijgen in uw bedrijfsvoering, kosten, risico's en resultaten.

Lees meer over advies

Analyse gaat naadloos over in advies

In de eerste plaats kijken wij naar uw fiscale verplichtingen en adviseren wij u over uw aangiftes. Soms is het bijvoorbeeld verstandig om een investering uit te smeren over twee boekjaren, uit te stellen of juist naar voren te halen.

In de eerste plaats kijken wij naar uw fiscale verplichtingen en adviseren wij u over uw aangiftes. Wij adviseren altijd fiscaal optimaal omdat we de belastingwetgeving kennen en anticiperen op laatste fiscale ontwikkelingen.

Betrokkenheid is ons kernwoord

Onze collega die voor u de jaarrekening samenstelt, is ook uw gesprekspartner voor fiscale zaken en andere adviezen. Dat is een groot voordeel, want zo raakt u op elkaar ingespeeld en onze collega kent uw bedrijf al snel door en door. Uw aanspreekpunt is altijd bereikbaar en neemt uw vragen meteen in behandeling. Indien nodig raadpleegt hij voor specifieke vragen eerst een gespecialiseerde collega. Betrokkenheid is ons kernwoord. Wij staan aan uw zijde en denken met u mee. Als betrokken sparringpartner zetten wij graag een stapje meer. Wij attenderen u altijd op mogelijke risico's in uw bedrijfsvoering en we dragen opties aan om uw resultaat te verbeteren en uw bedrijfscontinuïteit te versterken. Hoe komt het bijvoorbeeld dat u meer producten verkocht heeft, maar minder marge heeft behaald? Of waarom zijn bepaalde kosten in verhouding omhoog gegaan terwijl er minder omzet was? Al die aspecten nemen wij met u door.

Verbeteren

Belangrijk aandachtspunt is ook het inrichten van uw administratieve processen. Hoe houdt u bijvoorbeeld grip op uw betalingen? Hoe zorgt u ervoor dat elke binnenkomende factuur door de collega beoordeeld wordt die voor die kosten verantwoordelijk is? Wij adviseren over efficiënte en effectieve processen. Wij kunnen bijvoorbeeld ook kostprijsberekeningen voor u opzetten. Zodat u beter inzicht krijgt in uw marges en resultaten.

Door onze grote ervaring met organisaties van verschillende omvang en in uiteenlopende branches hebben wij een brede kijk op de positie van uw bedrijf. Gaat het echt goed? Zien we niets over het hoofd? Hoe doen concurrenten het? Het is fijn om een sparringpartner te hebben die uw situatie heel goed kent en die bovendien in de keuken kan kijken bij veel andere bedrijven en organisaties. Onze bedrijfskundige advisering komt ook goed van pas wanneer u voor een overname, fusie of bedrijfsbeëindigingen staat. Wij ondersteunen u graag!

 

Startende ondernemers

Startende ondernemers begeleiden wij op financieel en fiscaal terrein. Dat begint met het kiezen van een passende rechtsvorm. Wij kennen alle ins en outs van die keuze en bespreken met u wat voor bij uw ambities de juiste keuze is. Ook met het opstellen van een ondernemingsplan en bedrijfsstrategie kunt u bij ons terecht. En we melden uw bedrijf aan bij instanties zoals de Belastingdienst en uitvoeringsinstellingen. We zijn er trots op dat we al jarenlang zowel grote klanten bedienen als starters en kleinere organisaties. Groot of klein: de uitdagingen van ondernemers liggen vaak in hetzelfde vlak. De oplossing die we bij een grote onderneming ontwikkelen, helpt ons ook in het MKB en andersom. Wij schrijven geen dikke rapporten, maar adviseren praktisch en realistisch.

Wij verzorgen:

 • adviezen op het gebied van financiële verslaglegging
 • advisering en begeleiding in automatisering
 • adviseren over belastingvoordelen (fiscale aftrekposten, vrijstellingen etc.);
 • bedrijfseconomische advisering
 • (her)structurering van ondernemingen
 • loonbelasting en sociale verzekeringen
 • schenk- en erfbelasting
 • fiscaal-juridische vraagstukken
 • fiscale aspecten van vermogensbeheer
 • markt- of brancheanalyses
 • financieringsaanvragen bij een bank
 • starten en beëindigen van ondernemingen
Meer weten over Advies?

Neem vrijblijvend contact op, wij denken graag met u mee!

Door onze grote ervaring met organisaties van verschillende omvang en in uiteenlopende branches hebben wij een brede kijk op de positie van uw bedrijf. Gaat het echt goed? Zien we niets over het hoofd? Hoe doen concurrenten het? Onze bedrijfskundige advisering komt ook goed van pas wanneer u voor een overname, fusie of bedrijfsbeëindigingen staat. Wij ondersteunen u graag!

Mail Jaco
Jaco Spruyt AA RB
Partner

Onze klanten aan het woord

Advies

Autocentrum Krimpenerwaard

"Samen met VLR houd ik mijn groeiende bedrijf op de rit"
Bekijk deze review
Audit

Cube

“Met het vaste controleteam van VLR lopen audits gesmeerd”
Bekijk deze review
Bekijk alle reviews