VLR is sinds 1990 betrokken bij de jaarverslaggeving van ons bedrijf

Elk jaar voert VLR accountants de wettelijke controle uit op de jaarrekening van De Vries en Verburg. Daarnaast fungeren de specialisten van VLR als financieel sparringpartner van het Stolwijkse bedrijf. Beide partijen werken al meer dan dertig jaar samen. Wat is volgens Ton van der Spek, financieel directeur bij De Vries en Verburg, en Jan Willem van der Kuijl, partner bij VLR, het geheim van deze langjarige relatie?

“VLR is sinds 1990 betrokken bij de jaarverslaggeving van ons bedrijf”, begint Ton. “Wij waren toen net enkele jaren actief als bouwbedrijf. In de decennia daarop zijn we uitgegroeid tot wat we nu zijn: een duurzaam en karaktervol bedrijf dat ontwikkelt, bouwt en onderhoudt. Wij zijn actief in twaalf segmenten waaronder bedrijfsgebouwen, distributiecentra, industrie, onderwijs, woonzorgcentra, ziekenhuizen en woningbouw."

"We realiseren nieuwbouw, maar voeren ook transformaties en revitalisaties uit. Onze kennis en kunde zetten we echter niet alleen in voor commerciële doeleinden. Via Verburg Charity Foundation ondersteunen we (bouw)projecten in onder andere Malawi, Mozambique en Namibië. Dichter bij huis zijn we ook betrokken. We helpen bijvoorbeeld ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om te re-integreren."

Kritisch blijven

“VLR groeide al die jaren met ons mee”, vervolgt Ton. “En dat doen ze nog steeds.” Jan Willem voegt toe: “Al sinds mijn zeventiende kom ik bij De Vries en Verburg over de vloer. Het voelt er als thuis, we kennen elkaar goed. Bovendien hebben onze bedrijven hetzelfde karakter: hard werken, met aandacht voor de mens. En afspraak is afspraak. Hierdoor kunnen wij onze controletaken efficiënt uitvoeren. Tegelijkertijd blijven we wel kritisch.” Ton beaamt dit: “Het controleteam van VLR houdt zich aan de wet- en regelgeving en is stellig in zijn standpunt. Soms leidt dat tot stevige, maar ook goede en inhoudelijke discussies. Dat moet en kan ook, juist omdat we elkaar goed kennen. En we komen altijd tot een oplossing.”

Geen onnodige vragen

Dat VLR met een vast controleteam werkt, is voor Ton een pré. Want, zo zegt hij: “Dan hoeven we niet elk jaar alles opnieuw uit te leggen en krijgen we geen onnodige vragen.” Jan Willem lacht: “Dat horen we vaker. We kunnen deze kwaliteit bieden, omdat we weinig verloop in ons personeel hebben. Daar zijn we trots op.
En wat ook belangrijk is: we voeren elk jaar een behoorlijk aantal audits uit, met name ook in de bouwsector. Dit levert de nodige expertise en marktkennis op, die we kunnen delen met andere klanten in de branche.”

Niet te groot, niet te klein

Jan Willem vervolgt: “Onze kracht is dat we enerzijds groot genoeg zijn om over de nodige expertise te beschikken. Anderzijds zijn we niet te groot, zodat we onze klanten persoonlijk en snel van dienst kunnen zijn.” Ton voegt toe: “Wat ik daarbovenop prettig vind, is dat VLR gewoon goed in zijn vak is. Ze zijn heel specialistisch. Ze focussen zich op waar ze goed in zijn en bieden op dat gebied puur vakmanschap. Daar kunnen wij letterlijk en figuurlijk op bouwen.”

Sparringpartner

De Vries en Verburg maakt niet alleen voor de audits gebruik van de expertise van VLR. “Ik overleg regelmatig met Jan Willem”, zegt Ton. “Als we met iets nieuws bezig zijn of voor een belangrijke aankoop of investering staan, is het prettig om met iemand van zijn kaliber te sparren. Een actueel voorbeeld is de Corporate Sustainability Reporting Directive, de CSRD. Dit is een richtlijn waarin staat dat bedrijven vanaf 2025 verplicht worden te rapporteren over hun impact op de mens en op het klimaat. We zijn bezig om deze aanstaande wet- en regelgeving nu al in ons beleid en onze organisatie te implementeren. VLR moet ons hier uiteindelijk op gaan toetsen en krijgt hier dus ook mee te maken. Jan Willem pakt dit proactief op. Hij verdiept zich in de materie en denkt aan de voorkant al met ons mee. Zo komen we tijdens de formele toetsing voor zo min mogelijk verrassingen te staan. Dat werkt fijn en laat zien dat VLR een accountantskantoor is dat voortdurend met de tijd meegaat. Wat ons betreft blijft VLR dan ook met ons meebouwen aan de toekomst.”

Meer weten over De Vries en Verburg?

Lees verder op de site

Bekijk meer reviews

Advies

DTA Hydraulics

“VLR is op financieel en fiscaal gebied onze drijvende kracht”
Bekijk deze review
Audit

Cube

“Met het vaste controleteam van VLR lopen audits gesmeerd”
Bekijk deze review
Bekijk alle reviews

Kennismaken?

VLR accountants ondersteunt al ruim 75 jaar ondernemers en bedrijven. Van starters en ZZP'ers tot Mkb'ers en grote ondernemingen. Vanuit onze vestigingen in Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel bedienen we een groot aantal organisaties in de ondernemende regio Krimpenerwaard, maar ook ver daarbuiten. Samenwerken vermenigvuldigt het resultaat. U brengt uw vakkennis, wij onze expertise op het gebied van administratieve dienstverlening, audits en advies. Wij zijn betrokken en staan vanaf de eerste handdruk klaar om u te voorzien van advies. Dat voelt vertrouwd!

Neem contact op of mail ons voor een concrete vraag of voor een vrijblijvende kennismaking.
Wij nemen graag de tijd voor u!

Mail Jan Willem
Jan Willem van der Kuijl AA
Partner